Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το σχολείο μας δηλώνει παρών σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Αρκετοί μαθητές μας έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα:

1.      Σχολικό έτος 2011 – 2012.

Λασκαρώ Χαλά – Πρώτο βραβείο διηγήματος για τη συμμετοχή της στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Νίκος Θέμελης» που διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, με το διήγημα «Το όνειρο ενός γίγαντα».
Κέρδισε για αυτή της την προσπάθεια τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες με ξενάγηση στο Ευρωκοινοβούλιο, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη του 2013.

Πιπέρα Φραγκούλα – Έπαινος στον ίδιο διαγωνισμό για το το επίκαιρο διήγημά της «Σώστε τη θάλασσα».

Τα έργα τους δημοσιεύτηκαν σε ειδικό τεύχος από τις εκδ. Κέδρος.


2.     Σχολικό έτος 2012-2013.

Μαρία  - Σουμέλα Παπαδάκη – πρώτο βραβείο διηγήματος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου Άνδρου Βραβείο  για το διήγημά της «Αυτό που αξίζει».
Μπλάνα Ιωάννα – έπαινος στον ίδιο διαγωνισμό για το διήγημά της «Ένα ταξίδι αλληλεγγύης στην Αφρική».
Τα έργα τους δημοσιεύτηκαν σε ειδικό τεύχος από τις εκδ. Μεταίχμιο.

Επίσης

Η μαθήτρια Μαρία – Σουμέλα Παπαδάκη έλαβε έπαινο για την συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα, αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, και χρηματικό βραβείο.
Η συγκεκριμένη μαθήτρια παρέστη στις επετειακές  εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, στις 13 Δεκεμβρίου 2013, όπου και της επιδόθηκε ο έπαινός της και διάβασε η ίδια το ποίημά της σε πλήθος κόσμου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου